fredag 20 april 2012

Vintage Suitcase

Ännu ett projekt som varit i långbänk är färdigt. Detta är en liten vintage resväska som är tänkt att man ska kunna förvara ett paper-bag mini-album i. Vad jag kommer att använda det till är kanske inte riktigt klart ännu men det kommer säkert en natt som en blixt från en klar himmel.
Mönstret till denna väska är köpt hos Laura Denison som enligt min mening är ett litet geni på scrapbooking. Kolla in hennes filmer på Ustream Live show eller i hennes arkiv. Hon har även en massa filmer liggande på YouTube. Se och njut i timmar och åter timmar.

Ut- och framsidan av väskan. Jag har använt mig av papper från Maja Design till detta. Dock lite väl tjockt att jobba i när man ska vika mycket. Blomman har jag ingen aning om var den kommer ifrån och Eiffeltornet är köpt på DollarStore här i Boden, egentligen som halsband men som scrappare är det helt oviktigt vad som står på etiketten :).  
Inte så mycket att orda om. Lillskylten med 13 är en liten cirkel med QK bokstäver och sedan 3-d lack på. Fick skära ut ett nyckelål från Silhouetten då jag inte hade något som ens liknade detta.
Baksidan. Inte mycket att orda om.
Undersida med brads i hörnen för att den inte ska bli sliten när den står på "marken". Som synes har grungeborden från Rangers spruckit vilket den även har gjort på ett ställe till. Mycket trist, dyrt är det och när man har lagt mycket jobb på ett arbete är det väldigt irriterande. På TH låter det ju som att det är helt outslitligt men nä det är jättekänsligt kan jag intyga.
Här syns hela insidan. Men så roligt jag har haft under tiden som jag har gjort denna väska. Hjärnan har gått på högvarv hela tiden för att komma på lite lösningar och att hitta på vad som skulle vara med. Det blev som synes tema Titanic till slut och i mina tankar är detta kaptenens väska som jag har i min ägo :).
Locket!

Ja lite bläck har det minsann runnit från bläckburken och lite har det även kladdat från fjäderpennan och spetsarna.

Lite biljetter. Jag har för mig att dessa har kommit från 7 Gypsies collection Lille. Fickan de är instoppade i har jag själv gjort.

En kompass måste ju en kapten helt enkelt ha. Ja följde han den är det kanske inte så konstigt att det gick som det gick. Kompassen kommer från sonens saker (kostade mig 20 riksdaler!! Utpressning!) den är sedan limmad i en stor nit som är till pressningar och lite guldfärg på den så vips. Skeppsklockan är ju också ett obligatorium för en kapten. 
Så här såg vissa av Titanic-biljetterna ut.
Litet reklamblad för White Star Line, det engelska rederiet med flera gigantiska oceangångare, se Wikopedia HÄR.

Jaha?
Ahaaaaa det är en karta över Hawai. Kanske han faktiskt överlevde vår gode kapten och stack dit ; )
En liten "arbetsbok" som jag gjorde av chipboard, svart cardstock och omslagspapper.
Lite av innehållet i boken, pappersfickorna här innehåller lite money! Alltid bra att ha.
Mer från insidan.
Ja och lite till.
Detta kan man väl kalla småpengar? Ärligt "lånade" på nätet, skriv ut -  klistra - klipp - distressa och färdigt.
Är man sjökapten så måste man har lite olika valutor!


Det var allt för denna gång! Snälla lämna någon liten kommentar om än, en aldrig så liten. Det är så kul att se när någon varit här på besök.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin den är!! Å riktigt häfting innehåll :) Förstår om du fick tänka till för allt det fina innehållet. Mvh Diddi

mia sa...

Vilken fantastisk väska!!
Förstår om den tog tid!
Kramizz

Maria sa...

Helt otroligt vad läckert! En sån vill jag ju också göra :-) Får ju prestationsångest av allt snyggt du gör.

Smurfina sa...

Så fin...Ler åt din fantasi om kaptenen.
Härligt sliten vintage look...
kram
Pia

Björknäshäxan sa...

Vilket jobb! Superfint och väl genomtänkt..